Amerikaanse regering verbiedt investeringen in Huawei en 58 andere Chinese bedrijven

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

In de laatste aflevering van de geopolitieke confrontatie tussen de VS en China handhaaft president Joe Biden een nieuw uitvoerend bevel dat investeringen in 59 Chinese bedrijven, waaronder Huawei, met ingang van 2 augustus verbiedt. Communistische Partij.

Naast Huawei op de lijst staan ​​chipmaker SMIC, telecomoperator China Mobile, videobewakingsbedrijf Hikvision en een overvloed aan Chinese bedrijven in de defensiesector. Een hoge Amerikaanse functionaris bevestigde dat er de komende maanden waarschijnlijk meer Chinese bedrijven aan de lijst zullen worden toegevoegd.

Ik vind dat het gebruik van Chinese bewakingstechnologie buiten de VRC (Volksrepubliek China) en de ontwikkeling of het gebruik van Chinese bewakingstechnologie om repressie of ernstige mensenrechtenschendingen te vergemakkelijken ongebruikelijke en buitengewone bedreigingen vormen, die hun oorsprong geheel of substantieel hebben buiten de Verenigde Staten, voor de nationale veiligheid, het buitenlands beleid en de economie van de Verenigde Staten, en hierbij breid ik de reikwijdte uit van de nationale noodsituatie die is uitgeroepen in Executive Order 13959 om die bedreigingen aan te pakken. – President Joe Biden

Met de nieuwe sancties versterkt president Biden de harde houding tegen de Chinese inlichtingen- en veiligheidsonderzoeksbureaus, die een hoogtepunt bereikten tijdens de vierjarige ambtstermijn van voormalig president Donald Trump. Amerikaanse investeringsmaatschappijen en particulieren mogen gedurende een periode van een jaar alle fondsen in de onlangs verboden bedrijven afstoten.

Amerikaanse regering verbiedt investeringen in Huawei en 58 andere Chinese bedrijven

Het valt nog te bezien of andere grote smartphonemakers uit China aan de lijst zullen worden toegevoegd. Er is ook geen woord of Chinese sociale media en berichtenplatforms zoals Tik-Tok en WeChat onderworpen zullen zijn aan soortgelijke verboden.

Bron | Via

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare