Epic vs Apple: oordeel van de rechter Apple moet App Store-ontwikkelaars toestaan ​​te linken naar betalingsopties van derden

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Het is drie maanden geleden dat het proces is afgerond en rechter Yvonne Gonzalez Rogers heeft haar uitspraak in de Epic Games vs Apple-zaak overhandigd. Volgens de uitspraak zijn de praktijken van Apple concurrentieverstorend en moet het bedrijf App Store-ontwikkelaars toestaan ​​om door te verwijzen naar betalingsopties van derden.

De uitspraak komt nadat Apple vorige week verschillende beleidswijzigingen in de App Store heeft doorgevoerd, waaronder de optie om: laat ontwikkelaars hun gebruikers informeren over alternatieve manieren om voor abonnementen te betalen.

In het bevel staat het volgende:

“Apple Inc. en zijn functionarissen, agenten, bedienden, werknemers en elke persoon die actief samenwerkt met of deelneemt met hen (“Apple”), wordt hierbij permanent weerhouden van en wordt opgelegd om ontwikkelaars te verbieden om (i) in hun apps en hun metadata op te nemen knoppen, externe links of andere oproepen tot actie die klanten naar aankoopmechanismen leiden, naast in-app-aankopen en (ii) communicatie met klanten via contactpunten die vrijwillig van klanten zijn verkregen via accountregistratie in de app.”

Het verbod wordt over 90 dagen van kracht en Apple moet alle applicaties toestaan ​​om gebruikers om te leiden naar externe betalingsproviders, wat een grote overwinning is voor Epic Games.

In ander nieuws oordeelde rechter Rogers ook dat Epic Games zijn App Store-contract heeft geschonden toen het Fortnite bijwerkte met een betalingsoptie van derden. Voor het schenden van het contract moet Epic Apple $ 12.167.719 schadevergoeding betalen.

“Op de tegenvordering, in het voordeel van Apple op de tegenvordering wegens contractbreuk. Epic Games zal (1) schadevergoeding betalen voor een bedrag gelijk aan (i) 30% van de $ 12.167.719 aan inkomsten die Epic Games heeft verzameld van gebruikers in de Fortnite-app op iOS via Epic Direct Payment tussen augustus en oktober 2020, plus (ii) 30% van dergelijke inkomsten die Epic Games heeft verzameld vanaf 1 november 2020 tot de datum van de uitspraak, en rente volgens de wet.”

Het is momenteel onduidelijk of Fortnite terugkeert naar de App Store; Rechter Rogers verklaarde echter dat Apple vorig jaar het volste recht had om het ontwikkelaarsaccount van Epic Games te beëindigen wegens schending van het contractbeleid van Apple. Zoals het er nu voorstaat, is het aan Apple om Fortnite weer op het platform en op Epic Games toe te staan ​​de nieuwe regels te volgen.

“Apple’s beëindiging van de DPLA en de gerelateerde overeenkomsten tussen Epic Games en Apple was geldig, wettig en afdwingbaar, en (ii) Apple heeft het contractuele recht om zijn DPLA te beëindigen met een of alle volledige dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen van Epic Games, en/of andere entiteiten onder de controle van Epic Games op elk moment en naar eigen goeddunken van Apple.”

Nu het gevecht tussen Epic en Apple voorbij is, wil je dan dat Fortnite terugkeert naar de App Store? Als u een ontwikkelaar bent, wat vindt u dan van de uitspraak? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Roland Udvarlaki

Roland is een technologie-enthousiasteling en software-engineer, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook een maker en schrijver van inhoud en is vooral bekend onder de naam “Techusiast”.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Mondialtelecom
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare