iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro: wacht, wat??? (video)

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Anton D. Nagy heeft bijgedragen aan deze iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro-vergelijkingspost.

Bekijk iPhone 12 Pro Max bij Amazon

Bekijk OnePlus 9 Pro bij Amazon

Ik heb deze vergelijking al jaren gedaan, en elke keer liep ik erin, wetende wat de uitkomst was. De iPhone kon gewoon niet winnen, want hoeveel beter hij ook zou kunnen zijn, de wet van afnemende meeropbrengsten zou bewijzen dat de meerprijs de verschillen niet zou compenseren.

Het is alsof OnePlus deze perfecte formule had, waar het niet uitmaakt hoe het tekortschoot, je kon gewoon niet argumenteren met zijn waardevoorstel. Het werd deze no-brainer aanbeveling, waardoor het idee om meer uit te geven een beetje dom werd.

En dat verklaart misschien waarom mijn zwak voor het bedrijf sinds de 8-serie is uitgehold. We krijgen deze dramatische wending van waardeprijzen naar premiumprijzen, en de implementatie was daar niet echt klaar voor. Het laat je bijna in deze rare middenweg van verwachtingen waar we altijd hebben geweten dat Apple-producten geweldig maar duur zijn, dus dat is geen verrassing, maar wat gebeurt er als OnePlus-producten duur worden? Je begint je af te vragen of ze het echt waar kunnen maken.

Op een hoek hebben we de OnePlus 9 Pro, het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf, en ja. Een aardige cent als je het in ieder geval in de VS probeert te kopen. Aan de andere kant hebben we de iPhone 12 Pro Max, de beste telefoon die Apple maakt, die nu zo dichtbij geprijsd is dat je je alleen maar kunt afvragen hoe deze vergelijking zal eindigen.

Ik heb een serieus probleem met het woord Pro dat wordt gebruikt om een ​​telefoon te definiëren. Pro betekent Professioneel, wat op zijn beurt wordt gedefinieerd als bekwaam of bekwaam, en ik bedoel, het is niet alsof telefoons die geen Pro zijn incompetent zijn. Ja, er zijn telefoons die te veel beloven en te weinig leveren, en hoewel dat een belangrijk thema in deze video zal zijn, laten we duidelijk zijn dat deze telefoons iets meer doen dan andere, maar niet per se beter zijn.

Visueel volgen ze behoorlijk verschillende filosofieën over wat consumenten willen, waarbij OnePlus overal de voorkeur geeft aan rondingen, en Apple is zo plat gegaan als maar kan. Overeenkomsten zijn schaars, behalve de voor de hand liggende inspiratie van de drieweg-mute-schuifregelaar op de 9 Pro, die de iPhone als eerste deed met zijn tweerichtingsschakelaar. Een reden om voor Pro te gaan, is dat je voor beide betere materialen krijgt, maar dan is dit het eerste gebied waar de iPhone wint. We hebben een sterkere roestvrijstalen rand op de iPhone versus aluminium, en dan is het glas aan de voorkant een keramisch schild, wat een modernere oplossing is dan het Gorilla Glass 5 op de 9 Pro.

Ik ben ook meer geneigd tot de matte afwerking van Apple omdat het er schoon en elegant uitziet, zelfs bij intensief gebruik, terwijl deze Morning Mist van OnePlus half mat is, de halve spiegel die wacht op je vingerafdrukken. Ze zijn allebei behoorlijk duurzaam, maar niet onverwoestbaar. Het glas is ook duur om te repareren en de randen van de iPhone worden *erg* bekrast gezien de glanzende afwerking van het materiaal.

Waar de tafels omdraaien, is wanneer je ze omdraait. De Fluid AMOLED loopt minimaal twee jaar voor op Apple’s Super Retinal XDR OLED. Natuurlijk zijn ze diagonaal even groot, maar de 9 Pro biedt geen inkeping om je inhoud te onderbreken, is helderder in bepaalde scenario’s en biedt meer pixeldichtheid gezien de toegevoegde resolutie. Je kunt misschien geen verschil tussen beide zien, omdat ze allebei geweldig zijn in kleurnauwkeurigheid en de meeste certificeringen delen, maar dan blijft de 9 Pro schommelen met zijn variabele verversingssnelheid op 120 Hz, waarbij dit LTPO-paneel een andere professionele functie is. Het biedt altijd-aan-mogelijkheden en zelfs een vingerafdrukscanner op het display die in de wereld van vandaag handiger is geworden. Dat gezegd hebbende, de luidsprekerkwaliteit van beide is net zo goed.

Het vergelijken van specificaties is een beetje zinloos gezien hun verschillende benaderingen, maar het is interessant om op te merken dat de chip die beide telefoons aanstuurt, ook te vinden is op elk van de meer betaalbare aanbiedingen van het bedrijf. Je gaat Pro voor wat meer RAM op beide, maar dan alleen meer startgeheugen en batterij op de iPhone. De reden waarom het op de 9 Pro logisch is, is dat dit hun enige telefoon is met beide smaken van 5G en een IP-classificatie op de ontgrendelde variant, waar dat op de iPhone hier net zo standaard is als op de niet-Pro-varianten.

Waar OnePlus wint, zit in wat je in de doos krijgt, met zijn snelle 65-watt bedrade adapter die wordt meegeleverd, en die trouwens krachtig genoeg is om zelfs de meeste laptops te bedienen, terwijl Apple niets anders biedt dan een excuus voor het milieu. Ze bieden dan heel verschillende benaderingen van optionele draadloze accessoires, waarbij MagSafe op de iPhone waarschijnlijk de meest draagbare manier is om 15 watt te krijgen, en de magneten later ook een aantal coole toepassingen, maar laten we echt zijn, het is geen partij voor de 9 Pro’s 50 -watt vermogen via zijn Warp Charge 50.

iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro

Het grappige is dat je de oplader op beide telefoons misschien niet zo vaak gebruikt. Ik heb beide apparaten uitgebreid getest in heel New York City en ik kan niet zeggen dat ik ze op een dag kan doden, hoewel ik voel dat de 9 Pro elke dag met een beetje meer sap eindigt. Beide werden getest op het netwerk van T-Mobile, waar 5G een beetje meer alomtegenwoordig is in de stad en de datasnelheden redelijk consistent waren, en zelfs bellers zeggen dat ze niet veel verschil konden merken op beide, hoewel de iPhone een beetje scherper klonk.

Een van de belangrijkste redenen voor het extra uithoudingsvermogen is dat beide bedrijven software serieus nemen. OnePlus koestert OxygenOS sinds zijn tweede smartphone en heeft het ontwikkeld om aan de vraag van gebruikers te voldoen door ze een standaard Android-look te geven, met verbeterde prestaties en functies. Het maakt niet uit wat je met deze telefoon doet, hij voelt overal pittig aan en is waarschijnlijk de meest aanpasbare skin bovenop Android 11. Dankzij de extra voordelen kun je deze telefoon gebruiken om boeken te lezen, games met meer kracht te spelen of zelfs er regelmatig een pauze van nemen.

De manier waarop deze vergelijking gewoonlijk werd gespeeld, is dat het veel beter is dan de ouderwetse benadering van Apple, maar dat is veranderd. iOS 14 is enorm geëvolueerd, niet alleen om widgets te ondersteunen, maar ook om ze in een meer samenhangende structuur weer te geven en je ze zelfs op elkaar te laten stapelen. Zelfs de benadering van de App Tray is slimmer dan de oude alfabetische volgorde die we van elke Android-telefoon krijgen.

iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro

Dan is er het onderwerp ecosystemen. OnePlus bouwt langzaam zijn eigen aanbod met hoofdtelefoons en een smartwatch, maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit zeer vroege pogingen zijn die niet passen bij de volwassenheid die Apple heeft bereikt. Cupertino is er erg goed in om consumenten te betrekken bij hoe haar producten, diensten en accessoires met elkaar praten. Dat gezegd hebbende, gezien hoe slecht de eerste Apple Watch was, is het een soort bewijs dat OnePlus potentieel heeft. Het probleem is dat als we echt zijn, dat jaren kan duren, en je geeft nu geld uit, daarom geef ik deze aan Apple.

Misschien is de meest voor de hand liggende manier waarop bedrijven Pro-telefoons onderscheiden, in de camera, maar nogmaals, denk aan meer camera’s en mogelijkheden dan aan iets anders. Elke professionele fotograaf die beweert te zijn overgestapt van een spiegelloze camera voor een telefoon, brengt gewoon BS op de markt. Wat deze camera’s echter speciaal maakt, is dat de 9 Pro enkele van de beste sensoren in de branche heeft, samen met honderden miljoenen dollars in een partnerschap dat nu afstemming inhoudt en een Hasselblad-merk op de bult. Apple daarentegen heeft nooit co-branding nodig gehad en biedt de unieke in-body stabilisatie die alleen te vinden is in spiegelloze camera’s.

iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro

Overdag zou ik zeggen dat de resultaten vergelijkbaar zijn, waarbij de iPhone een beetje warmer, minder verzadigd en minder scherp is dan de 9 Pro. Het effect is goed als je op zoek bent naar wat meer contrast en donkerdere tinten in het uiterlijk, maar dat geeft Apple dan meer hoofdruimte voor een verbeterd dynamisch bereik bij het vastleggen van zonsondergangen of andere scenario’s waarbij het licht rechtstreeks op de lens valt. De 9 Pro heeft de veelzijdigheid om u macrofotografie te geven van de Ultra-Wide, waarbij de iPhone alleen verschillende zoommogelijkheden biedt, die de 9 Pro evenaart. Mijn grootste probleem is vooral dat de OnePlus niet zo goed is in zijn sluitertijd, dus bewegende onderwerpen worden beter afgehandeld door de iPhone, en ook de details die het duidelijkst zijn als je van camera wisselt.

Dit is nog duidelijker bij weinig licht, waar deze Hasselblad-afstemming ons soms rare resultaten geeft, en waar de 9 Pro zo traag wordt in zijn behoefte om licht naar binnen te trekken, dat zelfs als je een foto maakt, het misschien niet nuttig is na. De iPhone is niet mijn favoriete telefoon bij weinig licht, maar hij verslaat zeker elke keer de broek van de 9 Pro.

Ik zou in ieder geval zeggen dat de 9 Pro portretten beter aankan, maar geen selfies, aangezien de vaste focus van invloed is op de details die het uit foto’s kan halen. Iets waar de iPhone helemaal niet mee worstelt.

iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro

Bij video-opnames heeft de 9 Pro natuurlijk 8K en zelfs 4K met 120 fps, wat de iPhone niet kan, maar als we de kwaliteit van de resultaten bij elke resolutie of framerate zouden meten, levert de iPhone resultaten die ik kan vertrouwen, met een beter dynamisch bereik, minder oververscherping en een betere kleurweergave. Zelfs als stabilisatie dichtbij is, is de iPhone duidelijk een beter hulpmiddel.

Maar dan is er nog het feit dat 9 Pro selfie-video maakt met een resolutie van 16 keer minder dan de primaire camera. Zoals serieus, welk jaar is deze OnePlus? Waar de iPhone prima overeenkomt met de 4K op 60 van de primaire en vervolgens de broek van de 9 Pro verslaat in dynamisch bereik en bijsnijden. Ik zou mijn herinneringen of zelfs mijn b-camerabeelden zeker in alle opzichten aan de 12 Pro Max toevertrouwen versus de 9 Pro.

Conclusie

Om af te sluiten, ik denk dat je begrijpt waarom ik hier mijn hoofd krab. Ja, ik realiseer me dat we OnePlus onder druk hebben gezet om ons een echt vlaggenschip te geven, dat ze sinds de 8 Pro hebben, althans vanuit een cijferperspectief, maar het probleem is dat dit een duidelijk voorbeeld is van waarom specificaties niet alles zijn. Je hebt al deze kracht op de 9 Pro, plus een bijpassende prijs, en toch is de implementatie van diezelfde functie die werd gebruikt om deze telefoon een professional te noemen er gewoon niet.

Om terug te gaan naar mijn oorspronkelijke uitgangspunt, ja, zelfs de iPhone mist iets dat de Pro-titel verdient, maar als er één ding is waar we Apple allemaal voor kunnen prijzen, is dat de weinige dingen die het kan doen, het geweldig zal doen, of zelfs beter dan de meeste.

iPhone 12 Pro Max versus OnePlus 9 Pro

Dit is een van die rare gevallen waarin de iPhone geeft u eigenlijk minder waar voor uw geld, en bereikt toch zoveel meer dan de 9 Pro. En natuurlijk geef je technisch wat minder uit voor de 9 Pro, maar dat hangt ervan af waar je bent, zoals in de VS lijkt het erop dat je vastzit aan de variant die je dubbel zoveel opslagruimte geeft als de iPhone, maar met al die waarschuwingen voor bijna dezelfde prijs.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als dit mijn geld was, zou ik voor het eerst de iPhone kiezen in een vergelijking met een OnePlus-telefoon. Als je eenmaal het element van perceptie hebt toegevoegd, laten we eerlijk zijn, tegen Apple-prijzen komt het zelden voor dat iemand flauwvalt op het Apple-product vanwege een alternatief. ik kan de niet bellen 9 Pro een slechte telefoon, maar ik denk serieus dat als OnePlus geen producten kan lanceren die aan deze prijzen voldoen, het het beste is dat ze teruggaan naar hun roots en zich concentreren op waarde.


Jaime Rivera

Jaime is een fan van technologie sinds hij zijn eerste computer kreeg toen hij 12 was, en heeft de evolutie van mobiele technologie gevolgd van de PDA tot alles wat we vandaag zien. Als onze multimediamanager heeft hij de leiding gehad over het uitgroeien van onze YouTube-hobby tot een van de grootste videokanalen in de branche. Als hij niet een van onze video’s maakt of onze Pocketnow Daily filmt, is hij te vinden in zijn op één na grootste passie, hardlopen en fitness. Lees meer over Jaime Rivera!

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Mondialtelecom
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare