Poco M3 Pro binnen voor review

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Met meer dan 3 miljoen verzonden exemplaren is de Poco M3 duidelijk een succes. Nu staat de Poco M3 Pro voor ons en hij wil ons ervan overtuigen dat we meer snelheid in ons leven nodig hebben en dat de premie van € 30 het waard is.

De vanille M3 was uitgerust met een mooi display voor het prijssegment, het Pro-model voegt een verversingssnelheid van 90 Hz toe aan de mix. Dit nieuwe paneel lijkt ook helderder, dus dit zou een van de betere onderdelen van de telefoon kunnen zijn.

Ponsgat in plaats van een inkeping

Een 6,5-inch IPS-lcd met een verversingssnelheid van 90 Hz en Gorilla Glass 3 • Perforatiegaatje in plaats van een inkeping

De levensduur van de batterij op het vanille-model was geweldig, onze enige klacht was dat met opladen beperkt tot 18 W het drie volle uren duurde voordat 100% was opgeladen. De apenpoot heeft aan onze wens voldaan – het Pro-model laadt sneller op, maar alleen omdat de batterijcapaciteit is gedaald van 6.000 mAh naar 5.000 mAh (opladen is nog steeds beperkt tot 18 W). Je krijgt in ieder geval een oplader in de doos, een van 22,5 W.

En het is nog steeds een behoorlijk grote batterij, dus het zou lang moeten duren om leeg te raken, hoewel er een aantal dingen zijn waarmee u rekening moet houden. Ten eerste zal het 90Hz-scherm meer stroom verbruiken. Ten tweede is de chipset gebouwd op een recenter knooppunt en zou hij energiezuiniger moeten zijn.

De M3 Pro is nog steeds beperkt tot 18 W opladen
Kaarthouder voor 2 simkaarten en 1 microSD

De M3 Pro kan nog steeds maximaal 18 W opladen • Kaartlade voor 2 simkaarten en 1 microSD

De Dimensity 700 is een 7nm-chip, vergeleken met de oudere 11nm Snapdragon 662 in de vanilletelefoon. We hebben de dimensie al gebenchmarkt (deze vormt het hart van de Realme 8 5G), dus we weten dat deze een veel hogere single-core CPU-prestaties heeft en dat de GPU-rekenkracht praktisch verdubbeld is.

Niet slecht voor €30 meer, ook als je geen toegang hebt tot een 5G-netwerk. Velen doen dat al, maar de aantrekkingskracht van de snelle verbinding met lage latentie wordt teniet gedaan als je niet veel gamet of video van hoge kwaliteit streamt. En die zijn beter ervaren op een meer premium apparaat.

USB-C (2.0)
3,5 mm koptelefoonaansluiting en IR-blaster

USB-C (2.0) • 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en IR-blaster

Het budget dat in de 5G-modem ging, had een extra camera kunnen kopen – de M3 Pro zou hebben geprofiteerd van een ultrabrede module. De hoofdcamera was redelijk goed, hoewel het beperken van 1080p 30 fps-video beperkt was. Je zou denken dat de snellere chipset dat zou verhogen naar 4K, maar nee.

48 MP hoofdcamera (beperkt tot 1080p @ 30 fps video), plus een macrocamera en dieptesensor
48 MP hoofdcamera (beperkt tot 1080p @ 30 fps video), plus een macrocamera en dieptesensor

48 MP hoofdcamera (beperkt tot 1080p @ 30 fps video), plus een macrocamera en dieptesensor

Overigens is de Poco M3 Pro gebaseerd op de Redmi Note 10 5G. En als we zeggen “op basis van”, bedoelen we dat de twee bijna precies hetzelfde zijn. De achterkant is natuurlijk anders en de kaartlade heeft een speciale plek voor een microSD (de Redmi heeft een hybride slot). De prijs is ook anders – het Redmi-merkmodel verkoopt voor € 230 met dezelfde geheugenconfiguratie, vergeleken met € 200 voor het Poco-model.

We hebben onze review van de Redmi Note 10 5G afgerond en nu beginnen we aan de Poco M3 Pro one. We verwachten niet dat ze wezenlijk anders zullen zijn, maar iets kan ons verrassen.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Mondialtelecom
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare